Apr 4, 2018, 12:55 AM

Художник 

  Poetry » Love, Other
557 3 11

Бои си купих, да те нарисувам

и сложих на триножника платно.

Със четката започнах да танцувам,

а нужно ми е майсторско око.

 

Ръцете ти, нозете ти, косите,

опитвам да опиша цветно аз.

А после ще се боря и с очите,

за тях ми трябват месеци, не час.

 

Гръдта красива, нежната извивка

на талия докарваща екстаз!

Накрая ще рисувам и усмивка,

от нея аз съм целия в захлас!

 

Защо реших, че мога да се справя,

май доста смело пак се надцених?

Ах, как ми трябва Гоя да помага

или Да Винчи да прибави щрих!

© Данаил Таков All rights reserved.

Произведението е включено в:
  629 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??