Apr 5, 2018, 1:40 PM

"Хулиган" 

  Poetry » Other
790 1 2

Не вярвам днес във вълчите устои,
светът заклещили в яростен капан,
духът ми не поставяйте в окови,
насреща ви е дързък хулиган...

 

Роден съм, за да свиря на китара,
да пея песни и се смея с пълен глас,
да препускам до забрава с ветровете,
а не да съм божествен, като вас..

 

И тъй дорде живот е ще да търся,
стихия, кръстена от огън и вода
на сърцето ми желана Дулсинея,
моя страстна обич и съдба...

 

Пада мрак, край мене бледи сенки,
протягат стенейки оглозгани ръце
без срам допивам сетна чаша вино
и тръгвам в нищото незнайно накъде.

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Пада мрак, край мене бледи сенки..." Петър е прав, а аз ще допълня: ...и текст за рокаджийска песен!
    Чудесно е!
  • С малко корекции може да стане чудесно стихотворение. 👍😊
Random works
: ??:??