Nov 12, 2021, 8:50 PM

И без пета 

  Poetry » Humour, Other
474 4 10

Отчаял се е много, гледам:

- Мъжки, стегни се, идва сняг и студ!

- Как пролет идва...

- Ха-ха, идва – дръжки! И ще удържаш като луд!

 

Белтък ни хвърля циганското лято,

тъче последния си хал.

 

- Щом гаргите в главата ти са ято...

 

Отчаяно погледна ме поетът

с третинка муза без перо:

 

- Симфония заформя се проклета,

 чете се вече моето ребро.

 

- Спокойно, зимата не е сираче,

сестрите – хали, братята – от лед.

Позакърпи протритото чорапче.

... И без пета, поетът е поет! 😊

© All rights reserved.

Е, не, че нещо, но да те помоля,
не може ли на топличко, у нас?
Че ако зиме пиша боса гола,
ще ми излезе сред комшийте глас.
То не че те ме имат за нормална, ...
  357  15 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??