12.11.2021 г., 20:50 ч.

И без пета 

  Поезия » Хумористична, Друга
476 4 10

Отчаял се е много, гледам:

- Мъжки, стегни се, идва сняг и студ!

- Как пролет идва...

- Ха-ха, идва – дръжки! И ще удържаш като луд!

 

Белтък ни хвърля циганското лято,

тъче последния си хал.

 

- Щом гаргите в главата ти са ято...

 

Отчаяно погледна ме поетът

с третинка муза без перо:

 

- Симфония заформя се проклета,

 чете се вече моето ребро.

 

- Спокойно, зимата не е сираче,

сестрите – хали, братята – от лед.

Позакърпи протритото чорапче.

... И без пета, поетът е поет! 😊

© Всички права запазени

Е, не, че нещо, но да те помоля,
не може ли на топличко, у нас?
Че ако зиме пиша боса гола,
ще ми излезе сред комшийте глас.
То не че те ме имат за нормална, ...
  358  15 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??