Dec 7, 2021, 1:52 PM

И нека съм и стисната, и крива 

  Poetry » Other
231 1 3

Слепци сте. Слепотата ви кокоша,
е до носа. Пари, кавги, неща.
Продавате заблуди. Аз съм лоша,
брошурите рекламните не ща.

 

Космите под носа, поттта, прането,
лекарство против скука. Да, бе, да.
Не се гримирам, постя общо взето,
не ям боклуци. Ах, каква беда!

 

От "Ариел", "Персил" и други разни
изприщвам се и никнат ми пера.
Един въпрос усещам, че ви дразни:
Кирливите си ризи как пера?

 

Не ги пера, че нямам аз такива,
без "Допелхерц" сърцето ми тупти.
И нека съм и стисната, и крива,
Крила си имам, бели. Е, почти...

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • От едно пазаруване, сенсей - толкова. Радвам се, че те усмихнах, Иринче!
  • У! Не си... съвсем.
    А стихотворението е станало.
  • Усмихна ме, Наде! Да е хубав денят ти, много са хубави тези твои крила даже!
Random works
: ??:??