Nov 20, 2012, 7:18 PM

И пада мракът 

  Poetry » Other
521 1 3

И  пада мракът  в моите очи,

отчаяно, тревожно ме прегръща,

една сълза в прозореца горчи,

мечтата ми се връща бавно вкъщи.

 

Болезнено, с един протяжен стон,

душата ми се свива окуцяла.

И отчаянието става моят дом,

а кръглата ми мъка става цяла

 

сълза внезапна със нечакан край.

Каквото е било – назад остана.

С усещането за измамен Рай

в сърцето ми разцъфва бяла рана.

 

Напук на чернотата покрай мен,

напук на Злото, Подлото в Живота,

пак Любовта подхваща нов рефрен

и аз се раждам с всяка нова нота...

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??