Mar 17, 2021, 11:22 AM

И пламък съм, и леден къс 

  Poetry » Love
447 3 9

И пламък съм, и леден къс

 

 

Дочувам пак от флейта звън...

Миг сладък, с лавър увенчан!

Но ти ли си или е сън?

Бълбука дворният фонтан...

 

В гърдите клети - луд галоп,

теши ме само твоя глас...

Стрелите остри са - цял сноп,

но разумът в триумф е в нас...

 

Люлее нежен земетръс,

но твоя, скъпи, аз не съм...

И пламък съм, и леден къс,

мрак топъл лилавее вън...

 

Съдбовно думите шептя,

пронизват мълнии нощта...

О, туй тегло на любовта,

кога ли ще смали мощта?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??