Mar 9, 2013, 8:12 PM

... и разни хора 

  Poetry » Love
428 0 0

Живея в смели контрасти

или следвам хода на черното,

гонейки яростни страсти

често се губя в последното.

 

После откривам дъгата,

стои пред вратата ми входната

и оглеждам световната карта -

къде ли избяга предходната.

 

Мрака разглеждам под лупа,

с негови тайни приказвам си;

казват, сянка в него се лута -

че моя била е представям си.

 

С мечтите сме първи приятелки,

в събота вечер бъбрим си дружно;

единствени мои верни слушателки

за хапчета гълтам ги, когато е нужно.

 

Ползвам древна, архаична матрица

за модел на мойте чувства

свръхмодерни,

през прозрачния спектър на птица

пречупих всичките реалности

имагинерни.

 

Наизуст научих всички кръстовища,

разминах куршуми, дъжд и умора;

а в джоба ми дълбоко останаха

пакетче дъвки,

една любов

и разни хора.

© Пламена Недялкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??