Mar 15, 2012, 7:16 PM

И тревите искрено мечтаят... 

  Poetry
481 0 1

Млада, пурпурна трева,

ликува и се къпе във роса.

Събира слънчеви цветя,

но вехне по изгубена мечта.

 

Иска да види как обагрени листа,

приказно ги носи есента.

Мечтае да дочака снеговете сини,

чисти, меки и невинни.

 

Но безмилостният кръговрат,

отредил е различен път.

Тревата размечтана, бедна...

помина се млада и несретна.

 

Без да види есенни зари,

без зеленина да съхрани.

Но след време, без да знае,

нова трева под нея ще мечтае...

© Нели Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??