May 25, 2009, 4:49 PM

Идея... 

  Poetry
593 0 14

В онази нощ, когато

само вятъра шепнеше

нещо на тревите.

И между тях,

там в цветната леха

няколко щурчета

надпяваха се

в глас.

 

Когато голямата Луна

си тръгваше,

и пътьом бе решила

Слънцето да събуди,

ми дойде щура идея:

защо ли да не съм

едно щурче,

досущ като другите?!

 

И да припявам своите

щурчови трели

някъде край леглото ти.

Ех, трябва ми онази

вълшебна пръчица само...

А в ръцете си

ще държа много светулки.

И ще ги пусна в съня ти...

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??