ИДИЛИЯ
(откъс)
Той,
морският вълк –
беше някога,
за някои
принца от щастлива звезда...
Тя,
приказна фея –
беше някога,
за някои
красива, фатална жена...
А сега...
Той –
стана капитан
на кристално–жълта подводница,
с чаша ракия в ръка,
вместо компас...
Тя –
стана
най–обикновена сводница,
с все още стройни крака,
но вече с поизмачкан анфас...
23 февруари, 2005 г.
© Пламен Порчев All rights reserved.