Sep 4, 2009, 11:32 PM

Игра 

  Poetry
390 0 1

Вероятно защото смехът е
да понасяш достойно тъгa -
винаги кръстопътно безпътен
се усмихвам на теб и света.

А защото са дълги косите
на града и ръжта, и страстта -
имам начин да стигна звездите
и намеря от тебе следа.

Не е трудно за теб да се пита.
В хоризонта, в нощта, в сутринта
ти се криеш - да бъдеш открита,
като всяка красива жена.

По-добре е да кажа "не мога"
и останеш достойна тъгa.
И представа за полет, тревога
в нашата дългокоса дъга.

© Бисер Бойчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??