Сънувам
че съм със жасминови ръце,
че цялата съм аромат и лик,
превъплътени в мъничко цветче,
белеещо под лунния светлик.
Докосвам -
зеленината на листенцата шепти,
омайва като чудновата песен,
изпълвам нощ с лелеяни мечти -
стенания във пурпурен десен.
© Ивалина Петкова All rights reserved.