Nov 21, 2017, 9:54 PM

Илюзия 

  Poetry
194 1 1

Над облаци летим. Така е илюзорно,

че хиляди вълни се бият в океана,

една със друга и облени в пяна,

прииждат непрестанно, без умора.

 

А после самолетът сякаш че докосва

тез облаци – гигантски бели сфери,

сред тях пъртина да намери.

Открил я, с лекота напред се носи,

че вече станал сам шейна, а необята

безкраен сняг е, скрил земята.

 

В самолета Букурещ-Мюнхен, 7 юли 2012 г.

© Живодар Душков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??