Jun 11, 2021, 11:31 PM  

Има надежда 

  Poetry » Phylosophy
325 1 7

Т.М. Спрях да се боря,

не чакам награди,

не се състезавам със никого.

Вдишвам дълбоко, тичам с вятъра

и се усмихвам широко.

 

Т. Д. Спрях да се боря

с вятърни мелници,

Да се доказвам на слепия.

Смях и надежди крия в сърцето си,

тичам към нови премеждия.

 

Т. М. Нищо че често

в тях се препъвам,

в камъни твърди и ръбести.

Силата моя, родена обетно,

в лъч се светлинен превръща.

 

Т. Д. Нищо че често

съм с кървави рани,

с ножо̀ве забити - предателски.

Крака уморени, очите издрани,

намигвам на всеки приятелски.

 

Т. М. Ти си приятел,

съдбовен, духовен,

който един път се среща.

Но щом си живота ми днешния, грешния...

усмихвам се. Има надежда!

 

Т. Д. Ти си стихия...

пламъче в тъмното...

Жрица си, пратена свише...

Нещо незримо, знак от отвъдното,

което безкрайно обичам.

 

Таня Мезева и Таня Г. Денева

 

11.06.2021 г.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??