Неуморно животът тече!
Остаряваме бавно, полека!
Посребрени косите блестят,
но душата ни тича със вятъра!
И навлизаме в оня момент
дето черната Смърт със косата си
неумолимо очаква да ни посече
и да минем оттатък браздата!
А копнеем за още живот!
Недолюбили - някъде, някого!
И мечтаем за малка отсрочка -
да довършим докрая делата си!
Има още какво да дадем!
Има още деца да отгледаме!
Но смъртта дебне всеки момент
изненадващо скрита зад ъгъла!
© Анна Дюлгерова All rights reserved.
Прозряла си и много житейски истини!
Благодаря за хубавия стих!