Feb 3, 2021, 7:22 AM

Иска ли някой 

  Poetry » Other
194 3 5

Някой иска ли? Хайде, кажете!

Да живее хиляда лета?!

И безсмъртен досущ боговете

да векува на тази земя.

 

Някой иска ли? Моля! Да чуя!

Да изтъкне заслугите свои.

Пред света, пред човеци, пред Бога,

за да бъде безсмъртен герой.

 

Някой иска! Да. Слушам! Кажете!

Вие долу от първия ред.

Говорете ми! Да. Говорете,

но Ви моля за крачка напред!

 

Ето, вижте в Книгата пише,

че сте стъпкали мравка добра,

че сте хулили Господа Више,

споделили сте клюка една...

 

Някой друг? Не, не виждам! Не чувам

или няма достойни мъже?!!

Е, тогава с вас се сбогувам,

че Оная и мен ме зове.

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Достоен е само Богочовека, а Той бе разпнат!
  • Достойни тук не съществуват, наложи се вечността да умре
  • Благодаря, Калин, Исмаиле!
  • Перфектно!
  • Чудесно е, Хари! Ти си познавач на човешката душа! А трябва да внимаваме какво искаме, защото може и да се сбъдне! Безсмъртието е най - голямото наказание, което може да се измисли! Добре, че сме избавени от него!
Random works
: ??:??