Иска ми се кмет да стана
и печатите да хвана.
Не за да добия власт -
не за власт мечтая аз!
Но жените - като луди,
както нощни пеперуди,
устремени към свещта -
тъй налитат на властта!
Няма да забравя Мая:
как,
от страст за власт замаяна,
се намъкна във капана
и на кмета под юргана!
Иска ми се кмет да стана
и тогава - ако стана -
както го направи Мая,
тъй да стори и Светлана!
© Ангел Чортов All rights reserved.