Sep 18, 2008, 7:20 PM

Исках да се заблуждавам... 

  Poetry
411 0 8

Пръснах я. Разбих я на парчета.

Оная, непотребната мечта.

Оказа се ялова. Не ме заболя,

когато видях я да се валя в калта.

 

Прескочих я тутакси. Тя стенеше грозно.

Не се и обърнах. Напред продължих.

Излезнах на светло, сякаш пробудена,

от сън летаргичен с безплътна душа.

 

Сега ще съм истинска. Вярваща,

че и за мен отредено е място едно.

Там в простора, в редицата мамеща,

на получаващи щастие срещу добро.

© Пепи Оджакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??