May 4, 2017, 5:55 PM

Искам да горя 

  Poetry » Love, Free verse
410 1 4

Телефонът иззвъня, като че ли искаше

да каже нещо съдбоносно.

Един глас, гальовен и до болка познат,

сякаш идваше от миналото.

Глас, който моли за среща, за чувства.

Гласът на моето момче, дълго пътувало

към този  звън.

Едно човешко сърце, притихнало пред

топлината на мъждукащия огън.

Какъв момент! Днес деня докосваше

вчерашния без да подозира,  че

утрешният ще изгаря от любов.

Щастлив миг! И кой не би желал

да протегне ръце и с устни да докосне

огъня разгорял се в живота суров...

Аз казвам: спри душа! Спри и дай простор на

чистото  свято нещо наречено любов.

И нека топли дълго душата ми,

измръзнала в студената есен на моя живот.

Искам да горя в дните, с пречистена вяра да

приема любовта, която гали мисълта и сърцето.

Искам да съблека черните одежди на самотата.

И нека ме огрява само любовта и светлината.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??