Jun 11, 2021, 6:39 PM

Искам - не искам 

  Poetry » Other
327 2 15

Искам на крилете – снежнобели,
гълъб да ми носи блага вест.
Искам седем дни и все недели.
Искам си усмивката! От днес.

 

Искам си небето, хвърчилата,
бръмбърче забързано в трева.
Искам люлка тънка, лъч от злато,
от Луната, щом я позова.

 

Не го искам – непосилно време,
свикнах уж, но много ми тежи.
Кой камара камъни ще вземе
и в добавка хули и лъжи?

 

Кой след туй ще се усмихва мило?
Повече да бъда аз не ща!
Имам я сизифовската сила,
ала не за дребните неща.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??