Бялата покривка
опънала е безупречен ръб,
блестяща и красива
с нишката на натюрморта скъп.
Внезапно по копринения сняг
се появиха тъмни капки вино,
неканени, но откровени
като цветя в изваяна картина.
Капките, нечаканите гости
оглеждаха се във изящния пастел
и сякаш стихове със думи прости
бялото зовяха на дуел . . .
Червено-бяла драма
разгърна книгата си лист по лист,
с целувката на приказна циклама
в устните на принца с дреха аметист.
Капките искряща течност
пишеха недоизказан блян
в дланите на белоснежна вечност,
кръвта обагрила несподелен роман . . .
гр. София, 24.12.2016 г.
© Димитър Христов All rights reserved.