Jun 28, 2017, 10:10 PM  

Избор... 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
496 1 5

Избор...

 

Когато затвориш вратата

пред теб застава тишината...

и ако нещо вътре в теб плаче...

избери песента на светлината...

© Лили Вълчева All rights reserved.

Прозореца също може да бъде отворен. Светът е пълен с възможности, а ние не си даваме сметка и държим на тази възможност, която е най сигурна, или е определена за единствена или която ще ни даде повече повече власт...Тъжно е когато сърцето остане затворено и ние в него. Няма смисъл. За какво ни е всичко това? То трябва да лети, вървейки по земята. Нека си даваме други възможности. Нека смятаме, че са възможни други възможности, както за нас самите, така и за другите. Светът няма да свърши, от това че не сме съгласни с някого и мислим различно, но може да свърши от липсата на толерантност, обич и уважение...Всеки има правото, свободата и задължението да избира. А понякога без да избираме, също избираме. Измежду свободата на това море от възможности се намира нашата единствена възможност...

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви....!!! Много щастие и вдъхновение!
  • Стиха ми хареса.Браво.
  • За песента на светлината!!!Хубав стих мила!
  • Лили, понякога тишината се равнява на любовта и е толкова прекрасна като нея. Пожелавам ти тази любов! Красив стих!
  • Хареса ми!
Random works
: ??:??