Опитвам се да ходя с Теб, мой Боже.
Направя крачка, после сбъркам две.
Но щом животът ми на карта е заложен,
Ти вдъхваш сила в моето сърце!
Познах Те и обикнах Те веднага.
И исках всичко да направиш Ти за мен.
А Ти ме учиш – да съм търпелива, блага,
да не препускам като вихър в зимен ден.
По детски настоявах аз обаче.
Желаех, тропах, сърдех се, крещях.
Не знаех и не виждах колко плачеш,
когато във света се суетях.
А Ти ме милваше, когато страдах,
когато мислех, че съм слаба и сама.
Привдигаше ме всеки път щом падах
и чакаше ме търпеливо у дома.
Объркан бе животът, който водех,
за любовта Ти плащах с уж добри дела.
Но вече стъпка… две… почти проходих
по Твоя път, със Твоите правила.
И знам, че бавно уча се… и трудно,
не съм отличничката на класа, уви.
Пак бъркам, правя грешки, но е чудно
как Твоята любов срама покри!
Днес с вяра „по водата” смело крача.
Избрах на Теб изцяло да се доверя.
Избрах да се усмихвам, не да плача.
Избрах да кажа днес: БЛАГОДАРЯ!
© Галина Пенева All rights reserved.