ИЗЧЕЗВА ВСИЧКО
Изчезва всичко покрай нас -
любов, тъга, печал и радост.
Изчезва даже твоят глас,
звънял в деня на мойта младост.
Само във вечерите бледи
ме гледат нежно две очи,
двата пламъка, изтлени
от огъня на моите мечти.
Тъжни, те ме топлят тихо
на дните мрачни в самотата
и шепнат ми унесено, простих ти
грешката печална за сърцата...
© СВЕТОСЛАВ БИЛЧЕВ All rights reserved.