(възторжено)
Щом небето от Изгрева светва
и задухат от там Ветрове –
аз забравям среднощните клетви
ако Нова любов ме зове...
Ако там, във червено – златисто
виждам нов за Живота си шанс! ...
И във облаци как поривисто –
се преливат нюанс във нюанс ...
Със надежда за обич и щастие
аз посрещам Денят вдъхновен
и за новото Първо причастие –
съм отново със Страст зареден...
Незалязлият диск на Луната
още горе е, призрачно – бял
и по своята диря позната
колебливо в Зората е спрял...
Със възторг зареден е ефира
от внезапно избухнала Страст –
синевата стихийно вибрира,
а със нея вибрирам и аз...
Сам приемам от Вятъра риска,
и към Утрото тръгвам сега,
щом над мен се разлива и плиска:
– от зората златиста река...
06.03.2011.
© Коста Качев All rights reserved.