Aug 4, 2023, 9:18 PM

Изгрев 

  Poetry » Love
211 1 0

 

                                     на Галя

 

Аз лягам в нежно белите завивки,

отдавна вече нощен е града.

На изток -- очертания планински

и мисля си изгрява любовта.

 

Прозорците размътени откривам,

излизам на балкона и студа

намята ме със риза от коприва

и мисля си изгрява любовта.

 

Венера над могилите узрява,

заспивам и очаквам утринта,

а тя във тази нощ над мен остава...

Сънувам, че изгрява Любовта.

 

                            21. септември 1990 г.

                            гр. Сливен

© Лъчезар Цонев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??