Jun 27, 2017, 10:39 PM

Изгубен 

  Poetry » Love
465 5 10

О, аз съм скитник

в твоите очи...

във бездните

на твоите зеници...

където денем

гонят се лъчи,

а нощем

грейват хиляди

звездици.

 

Пристанище намирам

само там -

в морето

на безкрайния ти поглед.

Спасен

или удавник.

Замечтан...

копнея,

както птица

своя полет.

 

Душата ми се свива.

И мълчи.

Дъхът ми е притихнал.

Ала чувствам....

как се разтапям в твоите очи,

как ме попиват

дяволски,

изкусно...

 

Дали горя в отблясъци,

дали...

на ирисите-въглени.

Не зная...

Вземи ме в тях!

Ела и ме вземи!

Аз ще се слея

тихомълком

със безкрая...

 

Ти знаеш ли,

че стига ми това -

сърцето ми да бие

лудо,

бясно.

Аз да те гледам.

Да те гледам

и мълча.

Изгубил се

в очите ти

прекрасни.

© Деница Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??