May 17, 2006, 9:26 PM

ИЗГУБЕНА НЕЖНОСТ 

  Poetry
667 0 9

Окапали листа - пожарите на есента,
покриха пътя, следите ни изтриха.
И капки дъжд по мокрите стъкла,
дори и образите в нас измиха.

Ръцете зимата скова.
Премръзнали от студ те посивяха.
И с времето прекарано в снега,
тъй изтерзани, бързо загрубяха.

А надеждата умря последна.
Разстла се като пяна в морската шир.
Тревожна и спокойна със вълните,
че поне душите ни ще живеят в мир.

© Даниел Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??