Apr 17, 2008, 8:28 AM

Изкушение 

  Poetry » Love
878 0 12

                 Изкушение

Изпитваше ме, Господи, нали?

И пращаше ми изкушения,  

а после търсих своите следи -

да се завърна пак  -
              след всяко прегрешение...

 

До бяло пареща, горчива,

за мене стене всяка суета

и виждах любовта да си отива -

почти до края на света...

 

Че от кълбо са всички чувства

и тази грешница - Земя,

а любовта е блудница изкусна,

и как да я изгоня от съня?...

 

Не искам вечно да те моля,

че в грях заченати сме - знам...

Кажи ми, Господи, какво да сторя -

да тръгна ли след грешника - Адам?...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??