Apr 1, 2005, 7:27 AM

Излюпени желания 

  Poetry
737 0 3

Притихвам с обич в скута на деня,

отпускам се в приятните ухания.

Очите щъркелови са гнезда,

излюпват с радост хиляди желания.

 

С разтворена над хребета ръка

събирам ласки на скоклива светлина

и ги превръщам в слънчева река,

с която мога да те стигна в утринта.

 

Заливам те с цвета на пролетта,

разпуквам се в красиви очертания.

Магичност съм от багри в лудостта

и трепет див на твоите желания.

 

С пауново око пред теб ще спра,

замаена в ронливите дихания.

На евкалиптово стъбло ще се подпра,

кората му ще напоя с мечтания.

 

А после ... в твоя свят ще се простра,

ще бъда цвят в разлистени корони

и между клонките ще се провра,

за да остана там през всичките сезони...

© Йоанна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??