Светло ми е насред гробище,
нищо че другите плачат.
Сбират се кълбести облаци,
за да омесят погача.
Гладни за хляба са живите.
Оттатък всички са сити.
В земята черна преливаме
за всеки небесен жител.
Черно е виното, ангели.
Сладко-горчиво от мъка.
Елате да ни нахраните
с небесната си заръка.
Живите страдат. Човешко е.
От болката ми е светло.
Небето плаче над свещите
с очите чисти на цвете.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова All rights reserved.