Oct 10, 2019, 9:51 PM

Изповед 

  Poetry » Other
429 0 2

 

 

Аз имам много грехове,

платих ги всички без остатък.

Живях с вдигната глава

и ще продължа така нататък

 

Не блазнеха ме слава и пари,

гледах всички в очите.

Дъждът обичам и дори

сгряват ме със студ звездите.

 

Лъжовен свят не е за мен –

отглежда той слуги и роби,

кръв лее по света с войни,

а земята я застила с гробове.

 

Говорих прямо и спонтанно –

така загубих много хора,

но истините непрестанно

издигат бързичко стобори.

 

Ще оставя умни две деца,

няколко пораснали дървета

и книги искрени за обичта,

неоткрита сред човешката несрета.

 

Да! Аз имам много грехове

и заслужих всичко без остатък.

А пред листа нощем все боли

за несрещнатото в живота кратък...

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря на всички, които са се отбили при мен! Благодаря и за оставените искрени коментари! Бъдете щастливи и обичави!
  • Добре...
    Но не се надявай, че греховете ти са изплатени. Още колко са в Оная книга, а ти си ги забравил или незабелязъл...
    Но ми хареса.
Random works
: ??:??