Jan 7, 2016, 10:31 AM

Изповедта на Банджо 

  Poetry » Other
297 0 1

Изповедта на Банджо

 

Чуй, стопанке, в прераждане, в карма не вярваща ти –

аз във облик човешки живеех на друга планета,

имах дом и семейство, илюзии, делник, мечти

и домашни любимци – за радост на мен и детето.

 

А сега съм при теб – малко куче, що бяга безспир,

свойта прежна жена разпознах в котарака Селима –

отредено е – ако живота споделял си в мир

и обичал си някого, пак покрай теб да го има.

 

Щом от работа връщаш се капнала, морна и в стрес,

с бодър лай кой те среща и кой ти усмивка харизва?

Задни мисли кой няма? Пак Банджо, домашният пес,

с безусловна и предана обич по буза те близва.

 

Щом Земята изтлей и животът, оттук отлетял,

си подири нов пристан (е, нявга и туй ще се случи),

аз в саксия, във фикуса скромен ще се въплотя,

а от теб симпатичен, мил Банджо пък ще се получи.

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "отредено е – ако живота споделял си в мир
    и обичал си някого, пак покрай теб да го има." Светло и красиво послание срещнах в твоето стихотворение. Благодаря!
Random works
: ??:??