Dec 2, 2009, 10:23 PM

Жадуване 

  Poetry
582 0 0

Един звук, забулен

във мъгла от шепот...

Един стих изгубен,

 неизречен...

Жажда силна,

 дълговечна -

да те стигна

там, където...

 

... е вечна есен,

 пъстролика.

Дъх е понесъл

топлина и вяра.

Звънтят открити

 стихове стари,

ронят се дните

 неусетно тихо.

 

Един звук, пресъхнал

 от вечна жажда!

Един стих, замлъкнал

 и забравен!

Упойно чезна

след толкоз рани!

Бялата нежност

 ме изпраща...

© Мариян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??