Много от вас ще попитат
какво правя на брега
безмълвна, сама.
Дали чакам своя кораб.
...Просто така си стоя.
Около мен парад кипи
на нескончаем хорски шум.
... И не го чувам.
Знайте, аз не го бленувам!
Заровила съм поглед
в други земи,
които не ви обхващат -
вас или вашите очи.
Жадувам за тези земи!
Сигнални писма пращат
да ги навестя.
Сърцето не чака оглед
да се разколебае
и след това да не знае
потдикът какъв е бил
да е безумно.
Тогава ще е бездумно
за дръзките си мисли.
Не мълчи, а бие лудо.
Кой ли би го усмирил?
... Другите земи.
Неговото сладко чудо.
© Кристиана Костадинова All rights reserved.