„Оженете се. Ако случите на добра жена, ще сте
щастлив. Ако случите на лоша, ще станете философ."
Сократ
Накрая му се случи да я срещне.
В началото бе някаква мълва,
която и в детайла беше грешна,
но дяволът е в дребните неща –
в дискретните лунички по нослето,
в изящния (като на фея) ръст
и съзвездието бенки в деколтето.
Но не и в нравът, който бе присъщ
на гризли с дни държана на диета
или кротал, събуждащ се от сън.
Да му разпише бе на път билета.
Все пак размисли. Явно не е пън
с изсечените мускули на торса
и Харли между здравите бедра.
Кой скулптор го е ваял, бе въпроса
.... навярно не е раждан от жена.
А сблъсъкът им беше титаничен.
Пред звяра мощен тя внезапно сви
и моментално всичко стана лично.
От татусите му вълкът зави.
И въпреки пищящите аларми
я метна на седалката отзад.
Съвсем не бе по сополиви драми –
мъжът е от породата "номад".
Помисли си: "сега ще ме подпали!"
и алфата приготви се за лов.
Замърка тя щом с устни го погали:
– Готов ли си да станеш философ?!
Жени Иванова
© Jasmin All rights reserved.