От крива злоба този свят се гърчи,
от завист цял е в жлъч и пот,
в омразата си гази до колене кърви,
а лудостта е начин на живот.
Стремеж за власт обсебва го и грее
с оковите на егото в плътта,
а подлостта сред хората живее -
Където другите, там също тя.
Да, всъщност не светът ни е виновен,
че сме такива и в нещастие се давим!
А може да е нежен, мил, любовен,
че той такъв е... какъвто го направим!
28.08.2023. - 29.08.2023.
© Георги Каменов All rights reserved.