Feb 11, 2010, 7:04 PM

Живееш в мен 

  Poetry » Love
887 0 3

Живееш в мен, все още, като въглен,

разгарян от среднощните кошмари.

След мен вървиш. А искаш ли да бъдем?

Да, бяхме! Слепи идеали...

 

И аз пълзя, проправям си пътеки,

за теб след толкоз време закопняла.

Защо боли? Любов ли е? За всеки?

За мен е смърт. Така съм си избрала...

 

За мен - последна гибел и разруха,

последно даване без нищо във замяна!

Последен зов. От утре ще съм глуха...

Последен дом и обич пропипляна.

 

Сърцето си заключих с катинари,

сама от мъката направих си окови.

Ако поискаш обич пак, ще те опари!

Да, бяхме! Днес сме други, нови...

 

Живееш в мен, но вече като миг,

безумно сграбчен, лекичко изпуснат,

изстрадан, но простен, презрян, велик...

Последен шанс, завинаги пропуснат!

© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Докосна ме! Поздрав!
  • Страхотно!...но вече като миг....изстрадан,но простен,презрян,велик...-ВЕЛИКО е,браво!
  • имаш хубаво заиграване с конструирането
    дълбочина липса определено, но заиграването компенсира в някаква степен

    в тоя ред на мисли - едната строфа увисва
Random works
: ??:??