Feb 9, 2017, 1:23 PM

Живот в умора 

  Poetry » Love, Free verse
324 0 11

Душата ми е уморена и в болка свива се в мен.

Защо не тръгнах с любов дарена

в тиха лунна нощ след тъжен ден.

Душата ми е уморена

от прошки и раздели

на една любов невярна, изхабена.

Душата ми е уморена

да жадува и копнее.

Душата ми ранена,

защото тежко ме рани

и човешката ти мисъл не прозряла ме гори.

Боли от празните надежди и вечните лъжи.

Душата ми пленена от тихо детство,

от безоблачния детски смях,

от вярата, промъкнала се през нощта,

от грях и изповеди на един живот,

който чезне в дните ми.

Душата ми остана нежност на дете.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??