Oct 14, 2023, 3:28 PM

Животът ... 

  Poetry
275 6 15

Животът е кратко пътуване,

захвърлено между две вечности.

Страдание, радост, бленуване

и капчица малка – човечност.

 

Животът е чакане, търсене,

спрял миг между дълги дихания.

Неземно дълбоко разтърсване,

обвито докрай в изпитания.

 

Животът е мед и горчилка е,

любови и залези страстни.

Пронизващ стон, чакащ откликване,

борба между пошло и властно.

 

Животът е стъпка в жаравата,

боли, а танцуваш отгоре.

Накрая пътеката – бялата.

Душата жадува простора!

 

 

 

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??