ЖИВОТЪТ НА ЕДНА ЕДНОДНЕВКА
_______________________________________________
На една Еднодневка!
Животът ти -
измислен низ
от чудеса.
Които не разбираш.
Вярваш, че
пътят ти ефимерен.
Ще е златен сън.
Сбъдната мечта.
И ще бъде много,
много дълъг...
(Чак до икиндия!)
Ала с първия
звън на чанове.
Сваляш дрехите си
царски. Прокълнатите.
Мълчалива. Гола...
(Като отронена сълза.)
Забраждаш черната шамия.
И потрепнала с крилца.
След заника на слънцето.
Умираш.
Другото е... Т И Ш И Н А.
Виктор БОРДЖИЕВ
2009 г.
© Виктор Борджиев All rights reserved.