Кажи ми как ще си поръчаш вечност
за радио-такси на времето
(Адресът: от дома до нежност
без връщане в несподеленото) .
Да се надскачат нощните жребци
със светофарите, които ни наказват,
със знаците - подучени глупци,
уж мъдрите съвети да подсказват.
Тарифата не е ли много скъпа -
(След миг и всичко ще е взето)
броячът цифри по дисплея трупа,
таксувайки престоя на сърцето.
Когато спре,
когато принтерчето заскрибуца,
ще заплатим добре
пътуването
със последната парица.
А мимолетният ни дъх
едва ли някога ще се досети,
че е канален
плъх -
опасен нелегален,
в очакването на девети.
© Георги Динински All rights reserved.