Oct 20, 2017, 1:22 AM

Как да бъдеш лято? 

  Poetry
690 9 30

Как да бъдеш лято?
Толкова е лесно - 
с малки пръски злато
пръснати отвесно.

 

С длани - топъл пясък...
С изгреви в косите -
тласък подир тласък
навъзбог политаш.

 

Източният вятър,
с ласо от коприна,
носи ти краката
в танц на балерина.

...................................

Не валиш гърмовно,
не мъртвиш цветята,
не застилаш гробно
с лед и мраз земята.

 

Не играеш бяла,
тъжна пантомима.
А защо тогава
искаш да си зима?

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??