В памет на баща ми
Със теб се обичахме много,
ти беше
най-добрият баща!
Сестра ми съдеше по-строго,
аз бях ти любима мечта.
Ценях те за твойта начетеност,
възпита ти в мен
трудолюбие.
От тебе се учех на честност,
на мъдрост и на родолюбие...
О, как ме боли, че те няма!
Сърцето ми -
пълно с тъга.
И винаги в сълзи обляна.
Как липсваш ми, скъпи, сега!
© Славка Любенова All rights reserved.