Jan 13, 2007, 8:56 PM

КАК ОБИЧАМ 

  Poetry
769 0 21
КАК ОБИЧАМ

Как обичам мириса свеж на сено,
боса да стъпвам, на воля да тичам.
Да надавам, безмълвна, жадно ухо,
с надежда да чуя песента на щурците.

Как обичам в купето на бързия влак,
който носи ме плавно нанякъде,
да си спомням с усмивка за родния праг
и за нещо отминало, дето още очаква ме...

Как обичам със изгрева рано
да отпивам бистри струйки роса
и, стаила дъха си припряно,
да изпращам в безкрая искряща звезда.

Как обичам смирено да следвам
на сърцето си топлия зов,
изкласява ли в него надежда
за взаимна и чиста любов!

10.11.2000 год.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??