Nov 4, 2006, 1:43 AM

Как събираш всичкия този прах 

  Poetry
597 0 1

Как събираш всичкия този прах

Стар ръждясал телевизоре

Картината ти не е ясна

А поробваш всички

 

Снежинките излизат нежно

И всяка по-далеко

Се прицелва

Стопят ли се всичките

Ще дойде ерата на модерното

Излъчване

 

Тази година

Започна добре

Изпъдихме

Всички ненужни дискове

И през прозорците си изхвърлихме

Телевизорите

 

Крехки

Облачета дим

Във формата на женско

Тяло

Далеко издават

Индианското си начало

 

Някой ще ги види

Тези последни предавания

И телевизионния рай

Ще им даде обещаните хонорари

 

Не искаме повече да ни командвате

С ненужни реклами

Натоварени сме достатъчно

 

Искри

Желанието ми

Да се докосна

С електронното

Ти звание

 

Ветеран

Останал сам

След войната

На промяната

 

Анахронизъм

Мъртва душа

Онемяла

 

02.11.2006

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??