Nov 23, 2018, 7:06 AM

Както съм дошла, така и ще си ида 

  Poetry
337 0 2

Както съм дошла, така и ще си ида

от този тъй измамен свят –

гола, незначителна и без богатство…

Какво остава от човек,  когато го хвърлят

два метра под земята?

В пръст тялото ще се превърне, в хумус,

а после цвете  ще покълне,

от нектара му пчели ще пият,

а после мед и тъй нататък…

Това е кръговратът на живота,

ден след ден се нижат,

върти се колелото –

лъжа, измама, алчност,

но и любов, борба и доброта…

Но в един миг разбираш,

че всичко тук е суета,

че всичко ново е и старо…

И всичко е в ръцете ти о, Боже!

Затова пази ни, Господи!

От нас самите, пази ни!

 

22-11-2018 год.                  

© МД All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??