May 26, 2009, 8:42 PM

Кактус 

  Poetry » Phylosophy
867 0 3

Стоя замислен в прерията прашна
и гледам ей така простора...
Безмълвен без да мисля нищо,
растение едно привлече ме тогава...!
Зелено, тайнствено, с бодли,
но някак мило и красиво...
Просто Кактус!

Наранен от липса на любов,
отчуждих се и от хората в живота.
Не исках никой да ме иска!
Не исках ласки и любов!
Не исках нищо!
Любувах се на кактуса... и му завиждах!
Той е сам... с бодли обсипан...
и няма нужда да бъде докосван!

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??