Jan 25, 2008, 11:25 PM

Каква любов, та то прилича на война... 

  Poetry » Love
770 0 2
Оглеждам се - пред мен мечти убити,
надежди, смазани от страх!
Вик пронизващ чува се под руините,
кънти в далечината фалшив, престорен смях...

Крясъци разбиват и сърца туптящи,
угасва и последната искра...
Сълзи горчиви капят от очи незрящи...
Каква любов, та то прилича на война?!

Нима ще трябва някой да спечели -
армия безмилостна към теб да поведа?!
Трябва ли да има победители и победени?!
Нима война е всъщност любовта?!

Но знаеш ли, ще те остава да спечелиш!
Макар да мога да те видя в пепелата,
защото таз война не водиш с мене,
а наивно влезнал си в битка с гордостта...

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??